Over de dirigent

Ik ben Jacqueline Fijnaut, geboren in 1966 in Brunssum. Ik woon in Horst.

Zingen was altijd al mijn passie, dus de stap naar het conservatorium was voor mij heel logisch. Van jongs af aan kreeg ik viool-, piano- en zanglessen. In 1992 behaalde ik m'n diploma op het Hilversums Conservatorium (later Amsterdamse Hoge school voor de Kunsten faculteit Muziek).

Na m'n studie ben ik op de muziekscholen Maastricht en Heerlen zangles gaan geven. In die tijd was ik al druk bezig met het dirigeren van koren. In Heerlen richtte ik een pop-koor op waar ik zelf arrangementen voor schreef. Hierdoor kreeg het koor een eigen geluid.

In Venray op het kunstencentrum Jerusalem heb ik vele jaren zang- en musical lessen gegeven. Op dit moment geef ik nog zangles in Venray en Horst. En ik ben werkzaam op verschillende basisscholen in Horst waar ik muziekles geef.

Vanaf 2015 ben ik dirigent van SING, een leuke enthousiaste groep kinderen (Singeltjes) Jeugd (SING) en nu sinds september 2019 een jong/ volwassen groep (MIX).

In Horst en Gennep ben ik ook werkzaam als dirigent van kinderkoren.

Op het podium mijn ding doen is genieten. Ik heb zelf in veel bandjes gezongen en dit in alle stijlen pop, rock, jazz, klassiek…

Mensen enthousiast maken om te zingen vind ik heerlijk. Ik heb bij verschillende bands en koren workshops gegeven over stemtechniek en interpretatie.